عوارض ایمپلنت دندان باعث شده تا افراد برای انجام این روش یا عدم انجام آن، بر سر یک دوراهی قرار بگیرند و در تصمیم گیری دچار تردید شوند. به طور کلی، برخی از عوارض کاشت دندان ایمپلنت به شکل کوتاه مدت اتفاق میافتند و بعد از چند روز برطرف میشوند. اما برخی عوارض کاملا جدی هستند و بعد از مدت طولانی شخص را درگیر میکنند. اگر مایل هستید که با استفاده از روش ایمپلنت، دندانهای از دست رفته خود را بازیابی کنید، بهتر است از معایب و عوارض ایمپلنت دندان به طور کامل آگاه باشید تا تصمیمی درست بگیرید.
آیا ایمپلنت دندان عوارض دارد؟
ایمپلنت دندان یکی از بهترین روشها برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته است. ایمپلنت مراحل متعددی دارد و در برخی موارد به جراحیهای جانبی نیاز پیدا میکند. در طی تمام این مراحل، امکان بروز یکسری عوارض و مشکلات وجود دارد که برخی از آنها کوتاه مدت و برخی بلند مدت هستند. به طور مثال مواردی مانند آسیب به بافت عصبی و کاهش حجم لثه از عوارض بلند مدت این روش محسوب میشوند و عفونت، شل شدگی ایمپلنت و مواردی از این قبیل به شکل کوتاه مدت اتفاق افتاده و به مرور از بین میروند.
عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
عوارض دندان ایمپلنت تنها در برخی افراد اتفاق میافتند و بعضی دیگر، بدون هیچ مشکل یا عارضهای به روند زندگی خود ادامه میدهند. اگر بعد از جراحی ایمپلنت، به عوارضی مبتلا شدید و این عوارض بعد از چند روز برطرف نشدند، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید و مورد بررسی و درمان قرار بگیرید. برخی از عوارض بعد از ایمپلنت دندان به شرح زیر است.
خونریزی دندان بعد از ایمپلنت
یکی از عوارض بعد از ایمپلنت دندان، خونریزی در ناحیه جراحی است. این عارضه اغلب به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت در محل جراحی ایجاد میشود و موضوعی کاملاً طبیعی است. اما در صورتی که مدت زمان خونریزی بیشتر از سه روز طول بکشد باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کرد.
ایمپلنت دندان کج
انتخاب دندانپزشک متخصص و باتجربه برای ایمپلنت دندان اهمیت زیادی دارد. گاهی ممکن است دندانپزشک به دلیل دانش و تجربه کمی که در این حوزه دارد ایمپلنت را در جای نامناسب قرار دهد. اگر زاویه و محل قرارگیری ایمپلنت درست نباشد و ایمپلنت به شکل کج در بافت لثه قرار بگیرد، علاوه بر ایجاد درد و ناراحتی روی دندانهای دیگر، بعد از مدتی شل میشود.
عفونت
از دیگر مضرات ایمپلنت دندان میتوانیم به عفونت اشاره کنیم. عفونت بعد از ایمپلنت معمولاً با مصرف داروهای آنتی بیوتیک برطرف میشود و مشکل خاصی ایجاد نمیکند. اما در معدود مواردی عفونت گسترش پیدا کرده و باعث ایجاد مشکلات جدی میشود که در این صورت دندانپزشک مجبور به خارج کردن ایمپلنت میشود.
ورم دندان بعد از ایمپلنت
در برخی موارد، بعد از انجام ایمپلنت ناحیه ایمپلنت شده و فک، دچار ورم میشود که این عارضه به دلایل مختلفی مانند تجمع مایع در بافت صورت یا آسیبهای وارد شده به این نواحی مربوط میشود.
کاهش حجم لثه
در برخی موارد بعد از ایمپلنت دندان، لثه شروع به عقب نشینی میکند. این موضوع به دلیل کاشت ایمپلنتهای بیکیفیت یا عدم انجام ایمپلنت توسط افراد متخصص اتفاق میافتد که طی آن لثه التهاب پیدا میکند و ساختار استخوانی اطراف ایمپلنت از بین میرود. در صورتی که این موضوع ادامه پیدا کند سبب ایجاد موکوزیت یا پری ایمپلنت میشود.
آسیب به بافت
آسیب عصبی یا بافتی، یکی دیگر از عوارض کاشت دندان ایمپلنت است. گاهی جراح به شکل ناخواسته ایمپلنت را نزدیک عصب قرار میدهد که در این شرایط بیمار با علائمی مانند بیحسی، سوزن سوزن شدن یا درد مواجه میشود. این موضوع باید هرچه سریعتر با پزشک مطرح شود و بیمار تحت معاینه قرار بگیرد.
شکستگی ایمپلنت دندان
از دیگر مشکلات ایمپلنت دندان میتوانیم به شکستگی ایمپلنت اشاره کنیم که به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. استفاده از ایمپلنتهای بیکیفیت، عدم رعایت نکات بهداشتی، عدم توجه به نکات مراقبتی، دندان قروچه و… از علتهای شکستن ایمپلنت به شمار میروند.
ورود ایمپلنت به حفره سینوسی
از سایر ایمپلنت دندان و عوارض آن میتوانیم به ورود ایمپلنت به حفره سینوسی اشاره داشته باشیم. اگر ایمپلنت به شکل صحیح و درست، در محل مناسب نصب نشود عوارضی مانند عفونت، التهاب، شکستگی، درد و از دست دادن ایمپلنت را در پی دارد.
عوارض ایمپلنت دندان نیش چیست؟
ایمپلنت دندان جلو به عنوان یک روش جایگزین برای دندانهای از بین رفته، روشی بسیار کاربردی است که با استقبال بالایی مواجه شده است. این جراحی اگر توسط متخصصان مجرب انجام شود درصد موفقیت بالایی دارد. اما به هر حال مانند سایر جراحیها با یک سری عوارض همراه است. از عوارض ایمپلنت دندان نیش میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
عوارض ایمپلنت دندان موقت
بعد از ایمپلنت دندان یک سری عوارض موقتی را تجربه میکنید که معمولاً بعد از گذشت ۲ تا ۳ روز یا نهایتاً یک هفته بهبود پیدا میکنند. این علائم شامل درد، لق شدن دندان و تورم در ناحیه جراحی میشوند.
عوارض ایمپلنت دندان دائم
عوارض بلند مدت ایمپلنت شامل ناهنجاریها و مشکلاتی هستند که مدت زمان طولانی بعد از کاشت ایمپلنت اتفاق میافتند. برخی از عوارض دائمی ایمپلنت شامل عفونت لثه و فک، لق شدن ایمپلنت، جدا شدن تاج دندان، شکستگی، ورود پایه ایمپلنت به حفره سینوس و… میشوند.
عوارض ایمپلنت دندان فوری
کاشت ایمپلنت دندان به صورت فوری در مقایسه با سایر روشها تفاوتهایی دارد. در این روش، دندان بلافاصله کشیده شده و در همان نوبت ایمپلنت جایگزین میشود. این روش عوارض متعددی دارد که از جمله آنها میتوانیم به احتمال عفونت بیشتر، خطر شکستن بیشتر و محدود بودن کاندیداهای مناسب برای این نوع کاشت اشاره کنیم.
چه مواردی احتمال بروز عوارض ایمپلنت دندان را بالا می برد؟
علت ایجاد عوارض ایمپلنت دندان بسیار است. مواردی مانند استعمال دخانیات از جمله قلیان، سیگار و مواد مخدر احتمال بروز عوارض ایمپلنت را افزایش میدهند. علاوه بر آن، افراد مبتلا به بیماری پریودنتال، بیشتر در معرض عفونتهای مزمن و عوارض ایمپلنت قرار دارند. افرادی که به سرطان یا پوکی استخوان یا کمبود تراکم استخوان در فک بالا و پایین مبتلا هستند، بیشتر از سایر افراد با عوارض بعد از کاشت ایمپلنت مواجه میشوند. همچنین ابتلا به بیماریهای زمینهای مانند دیابت و آرتریت و همچنین عدم تخصص و تجربه دندانپزشک، در ابتلا به این عوارض تاثیر بسزایی دارند.
اگر قصد انجام این اقدام را دارید، توصیه میکنیم به کلینیک دکتر منا منصوری مراجعه کنید و این اقدام را با بیشترین میزان کیفیت و کمترین عوارض زیر نظر ایشان انجام دهید.
نگاه کلی به عوارض ایمپلنت دندان
در این مقاله با عوارض ایمپلنت دندان و علل ایجاد آن آشنا شدیم. همانطورکه در طول مقاله اشاره کردیم، ایمپلنت دندان یک روش بسیار مناسب و کاربردی است که به واسطه آن جای خالی دندانهای آسیب دیده و از بین رفته به خوبی پر میشود. در صورتی که ایمپلنت توسط پزشک غیر متخصص انجام شود، مشکلات متعددی را برای افراد ایجاد میکند. همچنین وجود بیماریهای زمینهای از جمله عفونت، دیابت، آرتریت، پوکی استخوان و… به شدت این عوارض میافزاید. مضرات ایمپلنت دندان به صورت موقتی یا دائم ایجاد میشوند. عوارض موقتی بعد از گذشت دو تا سه روز و نهایتاً یک هفته به طور کامل از بین میروند و برخی از این عوارض بعد از گذشت سالها از انجام ایمپلنت اتفاق میافتند که برای برطرف کردن آنها باید به دندانپزشک مراجعه کرد.