آیا جرم گیری دندان را خراب میکند ؟

عوارض جرم گیری دندان یا همان عوارض بروساژ دندان یکی از مهم‌ترین دغدغه و نگرانی افرادی است که به زیبایی دندان‌های خود اهمیت می‌دهند. جرم گیری دندان یک روند بسیار مهم و حرفه‌ای است که باعث زیبایی و سلامت دندان‌ها می‌شود. برخی از افراد بر این باور هستند که جرم گیری دندان دارای عوارض متعددی برای سلامتی دهان و دندان فرد است. ضعیف شدن و احتمال لق شدن دندان یکی از مواردی است افراد را از انجام این کار باز می‌دارد. دسته دیگری از عوارض مانند حساسیت دندان و خونریزی جزئی از عوارض طبیعی جرم گیری دندان است. ما در این مقاله به دنبال بررسی ضرر جرم گیری دندان و آُسیب‌های آن هستیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آیا جرم گیری دندان عوارض دارد؟

جرم گیری دندان باعث از بین رفتن باکتری‌ها و پلاک‌ها می‌شود و تاثیر چشمگیری در حفظ سلامت دندان‌ها دارد. جرم‌های موجود در دندان باعث افزایش فعالیت باکتری‌های مضر شده و به ساختار درونی دندان آسیب جدی وارد می‌کند. یکی از موثرترین راه‌حل‌ها برای از بین بردن جرم‌ها، جرم گیری دندان است. بسیاری از افراد به دنبال داشتن اطلاعات کافی از مضرات جرم گیری دندان هستند تا آگاهانه تصمیم بگیرند. فرایند جرم گیری آسیبی برای سلامتی فرد و دندان‌های او ندارد و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.

این اقدام به پاکسازی دندان از پلاک‌ها و باکتری‌های مضر کمک می‌کند و منجر به داشتن دندان‌های سالم و لبخند زیبا می‌شود. جرم گیری با از بین بردن رسوب‌های موجود در لثه شده و از بروز انواع بیماری‌های لثه پیشگیری می‌کند. مینای دندان مقاومت بالایی دارد و جرم گیری هیچ آُسیبی به آن وارد نخواهد کرد. در حالت کلی جرم گیری یک روش روتین و ایمن است که هیچ آسیبی به دندان شما وارد نخواهد کرد.

عوارض جرمگیری دندان

عوارض جرم گیری دندان چیست؟

این اقدام با عوارض قابل اجتنابی همراه است. درد و حساسیت دندان یکی از شایع‌ترین عوارض جرم گیری است. ممکن است برخی از افراد تجربه خونریزی در لثه را داشته باشند. توجه داشته باشید، این اقدام یک فرایند کاملا تخصصی و حساس است که عدم انجام اصولی آن باعث آسیب به لثه و تحلیل آن می‌شود. در صورتی که فرد دارای سیستم ایمنی ضعیف باشد، انجام جرم گیری می‌تواند زمینه‌ساز عفونت شود. اگر جرم گیری به شکل عمیق و با شدت بالا انجام شود می‌تواند باعث از بین رفتن مینای دندان شود. در موارد بسیار نادری، آسیب‌های عصبی به عنوان یکی از معایب جرم گیری دندان به شمار می‌آید. البته این نکته را در نظر داشته باشید، ضرر جرم موجود در دندان‌ها از جرم گیری بیشتر است. در ادامه به بررسی برخی از عوارض جرم گیری دندان می‌پردازیم.

درد و حساسیت شایع‌ترین عوارض جرم گیری دندان است

از نظر برخی از افراد، یکی از مضرات جرم گیری دندان، درد و حساسیت ناشی از آن است. حساسیت به گرما و سرما یکی از عوارضی است که برخی از افراد نگران آن هستند. حساسیت ایجاد شده به دلیل از بین رفتن پلاک و جرم‌های تشکیل شده روی دندان است. همچنین تحریک عصب‌های دندان باعث حساسیت دندان می‌شود. حذف این رسوبات و تمیز شدن سطح دندان باعث حساس‌تر شدن دندان با قرارگیری در معرض هوا، مایعات و مواد غذایی می‌شود.

 این عارضه تا چند هفته پس از جرم گیری طبیعی است و ممکن است دندان‌های فرد کمی حساس‌تر شود. علت این عارضه ایجاد تغییرات در ساختار لثه است. اگر شما هم بعد از جرم گیری، دندان‌هایتان نسبت به تغییرات دمایی کمی حساس شد، نگران نباشید. البته برای کاهش این حساسیت می‌توان اقداماتی انجام داد. در ادامه به مختصری از راهکارهای موثر در رابطه با این موضوع خواهیم پرداخت.

چگونه حساسیت بعد از جرم گیری دندان را کاهش دهیم

برخی از اقدامات برای کاهش حساسیت بعد از جرم گیری دندان بسیار اثربخش است. انجام این کارها به شما کمک می‌کند آسیب‌های ناشی از جرم گیری دندان را به حداقل برسانید. بهتر است به مدت دو روز بعد از جرم گیری از نخ دندان استفاده نکنید. بعد از گذشت دو روز، استفاده از نخ دندان منجر به کاهش تورم در لثه می‌شود. بهتر است دو روز اول برای شست‌وشوی دندان‌های خود از مسواک نرم استفاده کنید. همچنین استفاده از غذاهای نرم توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف غذا و مایعات بسیار گرم یا سرد می‌تواند دندان‌ها را تحریک کند و باعث حساسیت و ایجاد درد در دندان‌ها شود. مصرف داروهایی نظیر استامینوفن و ایبوپروفن باعث کاهش التهاب می‌گردد. همچنین توصیه می‌شود دهان و دندان خود را با آب نمک گرم شست‌وشو دهید.

تورم  و درد لثه

یکی دیگر از عوارض بعد از جرم گیری دندان ایجاد تورم در لثه است. این تورم و درد ناشی از آن به دلیل وضعیت بهداشت دهان و دندان ضعیف است و در طی جرم گیری برخی از بخش‌های لثه دچار تورم می‌شود. به دلیل اینکه از بین بردن پلاک‌های زیر لثه در نزدیکی لثه صورت می‌گیرد، ممکن است موقتا موجب التهاب لثه شود. در این شرایط قسمت‌های متورم نسبت به اجسام خارجی حساس‌تر می‌شوند و ممکن است فرد در زمان مسواک زدن احساس درد داشته باشد. در شرایطی که پزشک تشخیص دهد که این التهاب به دلیل عفونت است، ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند. در حالت کلی داشتن کمی تورم در لثه بعد از جرم گیری طبیعی است.

خونریزی

خونریزی لثه یکی از معایب جرم گیری دندان است که به ندرت و در افرادی که دارای بیماری‌هایی نظیر پریودنتال هستند، رخ می‌دهد. برداشتن پلاک و جرم‌ها در زیر و امتداد لثه‌ها باعث خونریزی لثه می‌شود. البته این مورد در شرایط عادی به دلیل ایجاد فشار به لثه رخ می‎دهد و در طول جرم گیری و بعد از آن اتفاق می‌افتد. بروز خونریزی خفیف پس از جرم گیری دندان طبیعی است. بروز شدت بالایی از خونریزی طبیعی نیست و بهتر است با دندانپزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

شکاف و فاصله بین دندان‌ها

برخی از افراد بعد از جرم گیری شاهد شکاف و فاصله بین دندان‌های خود می‌شوند و این موضوع آنها را نگران می‌کند. جمع شدن رسوب در میان دندان‌ها باعث ایجاد جرم و پلاک شده و این مورد باعث کمتر شدن فاصله میان دندان‌ها می‌شود. از بین بردن این رسوبات و جرم‌های موجود در میان دندان‌ها باعث افزایش جزئی این فاصله می‌شود و همین عامل برای افراد عجیب است. این شکاف، شکاف جدیدی نیست و فاصله طبیعی میان دندان‌ها است که قبل از ایجاد رسوبات وجود داشته و با تجمع پلاک‌ها پر شده بود.

معایب جرمگیری دندان

آیا جرم گیری باعث لق شدن دندان‌ها می‌شود؟           

یکی از باورهای رایجی که در میان افراد وجود دارد، لق شدن دندان‌ها بعد از جرم گیری است. تصور افراد این است که پروسه دندانپزشکی باعث ضعیف شدن دندان‌ها و لق شدن آنها می‌شود. این باور صحت علمی ندارد و جرم گیری به هیچ‌وجه باعث لق شدن دندان‌ها نمی‌شود. احساس ضعیف شدن دندان به دلیل خالی شدن اطراف دندان و ایجاد فضا در میان آنها ایجاد می‌شود. این فضای خالی به مفهوم ضعیف شدن و لق شدن دندان نیست و همانطور که قبلا هم اشاره شد به دلیل حذف پلاک‌ها و جرم‌های دندان است.

در چه صورت جرم گیری دندان عوارضی ندارد؟

همانطور که تا کنون بررسی کردیم، جرم گیری آسیبی به دندان و سلامتی شما وارد نمی‌کند. در یک صورت ممکن است، فرد هر یک عوارض را تجربه کند و این زمانی است که فرایند جرم گیری دندان به درستی انجام نشود. این یک اقدام تخصصی است که می‌بایست توسط یک متخصص دندانپزشک باتجربه و متخصص انجام شود تا هیچ آسیبی به دندان‌های فرد وارد نشود. اگر جرم گیری به درستی انجام نشود، احتمال بروز عفونت و تورم به میزان زیادی افزایش می‌یابد.

اگر شما هم قصد انجام این کار را دارید اما نگران عوارض جرم گیری دندان هستید، به شما توصیه می‌کنیم با یک دندانپزشک متخصص و باتجربه مشورت کنید. دریافت خدمات زیر نظر یک متخصص هرگونه عوارض و آسیب‌های جرم گیری دندان را کاهش می‌دهد. دکتر منا منصوری دندانپزشک و متخصص ترمیمی و زیبایی در قم و تهران است و لبخندی زیبا را برای شما به ارمغان می‌آورد.

نگاه کلی به عوارض جرم گیری دندان

یکی از دغدغه‌های افراد، نگرانی در رابطه با ضررهای جرم گیری دندان و عوارض آن است. همانطور که در این مقاله بررسی نمودیم، عوارضی نظیر حساسیت دندان و افزایش فاصله میان دندان‌ها به دلیل حذف رسوبات از روی دندان‌ها و بین آنها طبیعی است و جای نگرانی ندارد. تخصص پزشک یکی از تاثیرگذارترین پارامترها در به حداقل رساندن عوارض احتمالی است. اگر جرم گیری دندان‌های خود را به یک دندانپزشک حرفه‌ای و مجرب بسپارید، لازم نیس نگران عوارض آن باشید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *